085 - 4014615

365RESTART | OUTPLACEMENT

Als een (groep) werknemer(s) door reorganisatie of andere redenen niet meer past binnen uw organisatie en u wilt de kansen op een nieuw perspectief zo goed mogelijk ondersteunen, dan biedt outplacement uitkomst.

365RESTART biedt outplacementtrajecten afgestemd op úw doelstellingen!

INLEIDING

Als een (groep) werknemer(s) door reorganisatie of andere redenen niet meer past binnen uw organisatie en u wilt de kansen op een nieuw baanperspectief zo goed mogelijk ondersteunen, dan biedt outplacement uitkomst.

Met een outplacementtraject krijgt uw werknemer een op maat afgestemde begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan. Uw werknemer krijgt een persoonlijke coach toegewezen die inventariseert waar de ondersteuningsbehoefte ligt en die uw werknemer adviseert, traint en actief begeleidt bij het vinden van een nieuwe werkkring.

365RESTART voert zowel individuele als collectieve outplacement trajecten uit.

VOOR WIE IS OUTPLACEMENT GESCHIKT?

Outplacement wordt ingezet voor werknemers die -om verschillende redenen- niet meer kunnen werken voor een organisatie en behoefte hebben aan professionele begeleiding.

De meest voorkomende redenen van outplacement zijn:

 • (Dreigend) ontslag
 • Boventalligheid
 • Onoplosbaar arbeidsconflict
 • Vastgelopen carrière
 • Reorganisatie
 • Niet meer kunnen voldoen aan functie-eisen
INTAKE & TRAJECTPLAN OUTPLACEMENT

Voorafgaand aan een outplacementtraject voeren wij een intakegesprek met zowel werkgever als werknemer. We inventariseren  welke aanpak nodig is om zo effectief mogelijk naar het gewenste resultaat te komen. Ook wordt bepaald welke testen en onderzoeken zinvol zijn om in te zetten. De resultaten van de intake worden vastgelegd in een trajectplan op basis waarvan u kunt besluiten of u door wilt gaan met de uitvoering het outplacementtraject.

WAT HOUDT HET OUTPLACEMENTTRAJECT IN?

Het outplacementtraject is altijd op maat afgestemd op de ondersteuningsbehoefte van uw werknemer(s). De inhoud van het traject kan dan ook enorm variëren, maar bevat veelal de volgende onderdelen:

 • Coaching m.b.t. acceptatie, veerkracht, motivatie
 • Loopbaanscan
 • Arbeidsmarkt oriëntatie
 • Social media en sollicitatietraining
 • Actief solliciteren
 • Jobhunting door 365RESTART 

HOE LANG DUURT EEN OUTPLACEMENTTRAJECT?

De duur van een outplacementtraject verschilt per kandidaat en per situatie. Doorgaans duurt een outplacementtraject 6 maanden. De minimale duur is 3 maanden en de maximale duur 12 maanden.

ECHTE AANDACHT WERKT!

ARBO365 EN 365RESTART werken vanuit het principe ‘Hoofd, Hart & Handen’. We werken met verstand van zaken én met oprechte betrokkenheid én steken daarvoor graag onze handen uit de mouwen om samen met onze klanten en cliënten het beste resultaat te behalen. Kortom: zoekt u een proactieve partij voor uw outplacement doelen? Dan is 365RESTART uw aangewezen partner!

WAAROM OUTPLACEMENT?

Veranderende organisaties vragen om vaardig, flexibel en gemotiveerd personeel.

Een veranderende werkomgeving kan echter ook leiden tot problemen, als blijkt dat niet iedereen zich kan aanpassen aan de nieuwe koers.

Een loopbaan- of outplacementtraject biedt uw werknemers inzicht in de ontwikkelingsmogelijkheden binnen of buiten uw organisatie.

VRAAG HIERONDER UW OFFERTE AAN

AANVRAAG OFFERTE OUTPLACEMENT

Aanhef

Bent u reeds klant van ARBO365 of 365RESTART?

7 + 12 =